Sajtóközlemény - G2 Logisztikai Központ megnyitó
Sajtóközlemény - G2 Logisztikai Központ megnyitó

Sajtóközlemény - G2 Logisztikai Központ megnyitó

A mai napon, 2024.05.31-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk a G2 Logisztikai Központunkat Szombathelyen.

Dátum: 2024. május 31.
Helyszín: 9700 Szombathely, Söptei út 113.

 

A Galambos cégcsoport egy 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, melynek székhelye Vas vármegyében található, ahol tevékenységét is folytatja. Ennek legnagyobb fejlődést felmutató tagja a Galambos Logistic Kft., melyet 2007-ben alapítottak a tulajdonosok. A cégcsoport fő tevékenységi körében logisztikai szolgáltatásokat nyújt partnereinek (üzemkiszolgáló logisztika, raktározás, anyagmozgatás, göngyölegmenedzsment, göngyölegtisztítás, nemzetközi és belföldi árufuvarozás).  A kkv besorolás alapján jelenleg középvállalkozásnak minősülő cégcsoport székhelye Vépen található. A telephely az elmúlt évek során számos fejlesztésen ment keresztül és az utolsó bővítéssel elérte a jelenleg rendelkezésre álló terület maximális beépíthetőségét.

A töretlen fejlődés tanúbizonyságaként, 2024. május 31-én került sor az új, szombathelyi „G2” telephely ünnepélyes átadására. A Galambos cégcsoport 14,3 hektár területű ingatlant vásárolt Söpte és Szombathely határában. A fejlesztés fő elemei a telekvásárlás mellett egy 12.700 m2 alapterületű – modern polcrendszerrel és kiszolgáló targoncákkal ellátott – raktárcsarnok, valamint egy, a projekt komplexitását növelő 1.060 m2 alapterületű – új ládamosó berendezések telepítését is magába foglaló – ipari göngyölegtisztító csarnok építése. Manapság egész Európában, így Magyarországon is exponenciálisan növekszik a kereslet a göngyölegtisztítás iránt. A különböző gyártó cégeknél fokozottan jelenik meg az igény a belső, gyártásközi göngyölegek tisztítására, kezelésére.

Jelenleg még nem volt ilyen szabad mosási/tisztítási kapacitás, amelyet külső megrendelők igénybe tudtak volna venni. Mindeddig csak olyan földrajzi távolságban volt fellelhető ez a szolgáltatás, amely a helyi, környékbeli cégek számára jelentős extra kiadást, fuvarköltséget generált. Ezt a tevékenységet a legtöbb cég esetében a relatívan magas beruházási érték miatt nem saját, belső kezelésben végzik el, hanem külső szolgáltatóra bízzák. Ezt a piaci lehetőséget ismerte fel a cégcsoport vezetősége és döntött a ládamosó berendezések vásárlása mellett.

A zöldmezős beruházás keretében megépült ingatlan tervezése és kivitelezése során alapvető szempont volt a megrendelői igényeknek való megfelelés, és a jövőben felmerülő vevői elvárásokhoz való könnyen megvalósítható alkalmazkodási képesség.

Az 5,6 milliárd forint költségvetésű beruházás éppúgy állami, mint helyi pártfogást is élvez. A HIPA támogatással megvalósult építkezés az első állomása egy vevőközpontú, minden szállítmányozási és raktározási feladatot ellátó épületkomplexumnak.

A projekt megvalósításában a cégcsoport két tagja működött közre. A Galambos Holding Kft. a projekt részét képező ingatlan beruházásokat (telekvásárlás, építés), míg a Galambos Logistic Kft. a logisztikai szolgáltatáshoz és a göngyölegtisztításhoz kapcsolódó eszközbeszerzéseket valósította meg, illetve biztosítja a magas szintű szakmai hátteret.

 

megosztás facebook-n
Megosztás twitteren
LinkedIn

Rólunk mondták

Teljes mértékben elégedettek vagyunk a kapott szolgáltatással. A rugalmasság és gyorsaság kiemelendő! A Galambos Trans Kft. minden árajánlatkérésünkre a lehető legjobb megoldást találja.

APTIV: Horváth Márton
Leader Freight Group